e

Tekst: Bestuurssecretaris Henny de Lang.

Op donderdag 7 januari pakten we de draad weer op met een nieuwjaarsreceptie via Zoom. De week erna werd er weer gerepeteerd via Zoom voor een digitaal concertje met koorgedeelten uit Matthäus Passion en Johannes Passion van Bach. Het eindresultaat van dit passieconcertje zal in maart worden gepresenteerd. Hoe en wanneer hoort u via onze website.

Een nieuwe stap in de goede richting is om, naast het gebruik van Zoom, Jamulus in te schakelen. Dit is software die het mogelijk maakt om samen te musiceren, zonder dat het door vertraging ongelijk wordt, zoals dat bij Zoom het geval is.

Al een aantal jaren werd deze toepassing met succes gebruik door jazzmusici om samen te ‘jammen’ (improviseren). Vandaar de naam. Doordat een steeds groeiend aantal koorleden gebruik maakt van deze toepassing, is het ook mogelijk voor de zangers die alleen van Zoom gebruik maken om een vierstemmig koor te horen en daarmee mee te zingen. Hierdoor verloopt de koorrepetitie prettiger, al kijken we uit naar het moment dat er weer live gerepeteerd kan worden.

Na dit passieprojectje gaan we weer aan de slag voor het volgende concert.

Zonder nieuwe tegenslag geven we op vrijdag 4 juni een concert in de Augustijnenkerk met op het programma de Mis in D, opus 86 van Antonin Dvořák en het Geistliches Lied opus 30 van Johannes Brahms.

Tussen 16 en 20 september staat onze (uitgestelde jubileumreis) in de planning naar Leipzig. Nieuwe leden kunnen zich nog aanmelden.

Ons jubileumconcert staat gepland op 19 november aanstaande en we hopen van harte dat de omstandigheden aanleiding geven om het zonder restricties uit te kunnen voeren.

Natuurlijk gaan we ook weer door met het zingen van carols. Als streefdatum hebben we donderdag 23 december genoteerd en we willen ook op 26 december (tweede kerstdag) weer een carolconcert geven op een bijzondere locatie. Welke locatie dat zal zijn kunnen we nu helaas nog niet zeggen.

En dan gaan we op weg naar 2022. De tijd gaat snel! Over enige tijd zal de artistieke commissie van MOV weer bijeen komen om samen met onze dirigent Patrick van der Linden plannen te maken voor de verdere toekomst.

Geïnteresseerden die graag lid willen worden van MOV zijn van harte uitgenodigd om zich bij ons aan te sluiten. Laat het even weten via e-mailadres [email protected] dan zal er contact met u worden opgenomen.

Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten, dan kunt u zich via de knop onderaan de Homepagina aanmelden voor onze nieuwsbrief.