e

“Prachtige Markus Passion vanavond, lichte toon. Ik hoorde de haan en warme stemmen bij deze instrumenten. Dank. Dank.” Dit is één van de reacties die de koorleden vrijdagavond ontvingen.
De verwachtingen waren hooggespannen, de Wilhelminakerk was -ondanks het grote aanbod aan concerten in deze passietijd- volledig uitverkocht.

Gilles Michels bleek een mooi consort te hebben samengesteld, het orkest had nog niet eerder in deze samenstelling opgetreden maar de musici groeiden gedurende de generale repetitie naar elkaar toe. Tijdens het concert zorgden de barokinstrumenten voor een ingetogen, warme klank.
De eerste violist maakte veel indruk, hij wist te ontroeren met zijn spel, mede door de leiding van Gilles. Dat gold ook voor de stem van Vincent Berger. Met zijn diepe klank vertolkte hij de rol van Christus op indrukwekkende wijze. Ook het koorlid Bart-Jan Top dwong respect af met zijn solo.

MOV heeft met de première van deze Markus Passion opnieuw bewezen een concert op hoog niveau te kunnen uitvoeren. Uit de reacties blijkt weer dat het publiek veel waardering heeft voor het koor en de leiding van Gilles. Het koor heeft met veel plezier met de jonge solisten gewerkt en heeft genoten van de inspirerende samenwerking.