e

Begeleiding

  /  Begeleiding
Begeleiding
Patrick van der Linden, dirigent

Patrick van der Linden is een bevlogen dirigent en muziektheoreticus die inspireert tot samen muziek maken. Hij studeerde koordirectie, orkestdirectie en muziektheorie aan diverse conservatoria. Patrick zong van kinds af aan in koren en was al koordirigent in de zesde klas van de middelbare school.

Sinds  2006 is Patrick dirigent van Merwe’s Oratorium Vereniging. Onder zijn leiding hebben we een enorme groei doorgemaakt, waardoor we, volgens kenners, met een fraaie kwaliteit het grote klassieke koorrepertoire uitvoeren, maar ook veeleisend hedendaagse koorwerken van componisten als Britten, Barber, Poulenc, Martin, Pärt, en Vasks. Onder Patricks leiding voerden we t.g.v. ons 100-jarig jubileum de Sura-cantate uit, een speciaal voor MOV gecomponeerd werk van Patrick van Deurzen.

Patrick is oprichter  en artistiek leider van Ars Musica. Daarnaast is hij als dirigent actief bij het kamerkoor Canticum Amicorum, het Zeeuws Vocaal Ensemble en het Haags Toonkunstkoor. Hij is momenteel docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, eerder doceerde hij aan het Rotterdams Conservatorium (2013-2018).  Hij geeft op uitnodiging regelmatig concertinleidingen en verzorgt muzikale presentaties bij bedrijven. Hij is een graag geziene coach bij directiecursussen en zet zijn expertise frequent in bij kamermuziekensembles of orkesten.

Per 1 februari 2023 neemt Patrick wegens te drukke werkzaamheden, na 16 jaar afscheid van MOV. Hij wordt opgevolgd door Gilles Michels

Lees verder >

Caecilia Boschman, pianiste

Caecilia Boschman studeerde piano bij Frans van Hoek aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Vervolgens studeerde ze enkele jaren bij Jan Wijn.

Zij maakt deel uit van diverse kamermuziekensembles waaronder het Pelgrim Trio. Met altvioliste Karin Dolman bereikte ze een finaleplaats tijdens het Internationale Duoconcours in Vierzon. Van het duo zijn inmiddels twee CD’s verschenen, ‘Great Britain’ en ‘Vive la France’ in de reeks Voilà Viola!

Naast het verzorgen van kamermuziekconcerten is Caecilia veelvuldig actief als begeleider; als repetitor is zij verbonden aan verschillende koren en begeleidde ze masterclasses bij het IVC in ‘s-Hertogenbosch en het International Viola Congress.

Sinds 2015 is zij dirigent van het Orpheus Ensemble.

Caecilia heeft veel affiniteit met het theater: jaarlijks speelt ze met het gezelschap Pocket Opera voorstellingen in de Nederlandse schouwburgen. Samen met sopraan Bauwien van der Meer trad ze op in de productie Fantastic Women.

Caecilia werkte geruime tijd bij Muziektheater Hollands Diep, o.m. als coach/arrangeur voor La serva padrona (2021) en als koordirigent van de stadsopera Maria, keizerin van Dordt (2022),en speelde tijdens de tournee van het Scapino Ballet bij de voorstelling Cathedral.

 

www.caeciliaboschman.nl

 

Lees verder >

De repetities van Merwe’s Oratorium Vereniging zijn o.l.v. Patrick van der Linden, www.patrickvanderlinden.com, en worden begeleid door pianiste Caecilia Boschman, www.caeciliaboschman.nl.