e

Begeleiding

  /  Begeleiding
Begeleiding
Gilles Michels, dirigent

Sinds februari heeft MOV een nieuwe dirigent, Gilles Michels!

Gilles Michels (1961) studeerde Schoolmuziek B aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 1988 begon hij zijn studie koordirectie bij Barend Schuurman aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1992 afstudeerde. Hij is een aantal jaren verbonden geweest aan de Geert Groote-school te Amsterdam, waar hij onder andere het schoolkoor dirigeerde. Daarnaast dirigeerde hij verschillende koren in Haarlem, Amsterdam, Purmerend en Alphen aan den Rijn en Utrecht.

Op uitnodiging van toonkunstkoor Bekker dirigeerde hij in 2006 en 2008 de Matthäus Passion te Groningen. Gilles Michels was tussen 1996 en 2009 docent en cursusleider bij de Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten te Utrecht. Hij was voorzitter van het Nationaal Koorfestival 2007-2008 dat iedere 2 jaar de eretitel ‘koor van het jaar’ uitlooft aan amateurkoren op hoog niveau.

Afgelopen jaren verplaatste zijn werkterrein zich steeds meer van a capella muziek naar het uitvoeren van vocaal-instrumentale werken, in het bijzonder de cantates en grote werken van J.S. Bach en andere grote werken van Handel, Mozart, Schubert, Brahms, Verdi, Britten en Poulenc.

Gilles is vaste dirigent van het Haags Barokgezelschap, de Cantorij van de Badkapel Scheveningen, het Collegium Musicum Traiectum uit Utrecht, Kamerkoor Con Passione uit Leiden, het Nederlands Zang Theater uit Amsterdam en van Merwe’s Oratorium Vereniging uit Dordrecht.

Daarnaast is hij regelmatig als dirigent werkzaam met het professionele koor ‘Casuquo Vocaal’ bij uitvaarten.

Lees verder >

Caecilia Boschman, pianiste

Caecilia Boschman studeerde piano bij Frans van Hoek aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Vervolgens studeerde ze enkele jaren bij Jan Wijn.

Zij maakt deel uit van diverse kamermuziekensembles waaronder het Pelgrim Trio. Met altvioliste Karin Dolman bereikte ze een finaleplaats tijdens het Internationale Duoconcours in Vierzon. Van het duo zijn inmiddels twee CD’s verschenen, ‘Great Britain’ en ‘Vive la France’ in de reeks Voilà Viola!

Naast het verzorgen van kamermuziekconcerten is Caecilia veelvuldig actief als begeleider; als repetitor is zij verbonden aan verschillende koren en begeleidde ze masterclasses bij het IVC in ‘s-Hertogenbosch en het International Viola Congress.

Sinds 2015 is zij dirigent van het Orpheus Ensemble.

Caecilia heeft veel affiniteit met het theater: jaarlijks speelt ze met het gezelschap Pocket Opera voorstellingen in de Nederlandse schouwburgen. Samen met sopraan Bauwien van der Meer trad ze op in de productie Fantastic Women.

Caecilia werkte geruime tijd bij Muziektheater Hollands Diep, o.m. als coach/arrangeur voor La serva padrona (2021) en als koordirigent van de stadsopera Maria, keizerin van Dordt (2022),en speelde tijdens de tournee van het Scapino Ballet bij de voorstelling Cathedral.

 

www.caeciliaboschman.nl

 

Lees verder >

De repetities van Merwe’s Oratorium Vereniging zijn o.l.v. Gilles Michels, en worden begeleid door pianiste Caecilia Boschman, www.caeciliaboschman.nl.