e

Begeleiding

  /  Begeleiding
Begeleiding
Patrick van der Linden, dirigent

Patrick van der Linden studeerde koordirectie, orkestdirectie en theorie der muziek en behaalde deze diploma’s met onderscheiding. Patrick van der Linden is oprichter en artistiek leider van stichting Ars Musica. Hij is chef-dirigent van het Ars Musica Orkest, Concertkoor en Kamerkoor. Kamerkoor Ars Musica maakte als professioneel ensemble onder zijn leiding naam met spannende programmeringen en het samenwerkingsconcept Master en Pupil waarin talentvolle amateurzangers gecoacht worden door professionals. Sinds november 2013 presenteert Kamerkoor Ars Musica onder leiding van Van der Linden het prestigieuze meerjarenproject “BACH AAN HET WOORD”.

Lees verder >

Caecilia Boschman, pianiste

Caecilia Boschman studeerde piano bij Frans van Hoek aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Vervolgens studeerde ze enkele jaren bij Jan Wijn.
Caecilia is sinds 1998 betrokken bij Muziektheater Hollands Diep als repetitor van de producties.
Verder maakt zij deel uit van diverse kamermuziekensembles, waaronder het Ophelia Trio en het Pelgrim Trio, waarmee ze sinds 2014 kamermuziekcursussen verzorgt in het Franse Crozon. Met altvioliste Karin Dolman bereikte ze een finaleplaats tijdens het Internationale Duoconcours in Vierzon. Van het duo zijn inmiddels twee CD’s verschenen, ‘Great Britain’ en ‘Vive la France’ in de reeks VoilĂ  Viola!
Naast het verzorgen van kamermuziekconcerten is Caecilia veelvuldig actief als begeleider; als repetitor is zij verbonden aan verschillende koren en begeleidde ze masterclasses bij het IVC in ‘s-Hertogenbosch en het International Viola Congress .
Jaarlijks speelt Caecilia met het gezelschap Pocket Opera voorstellingen in de Nederlandse theaters. Momenteel maakt ze een tournee met de voorstelling Fantastic Women.
Sinds 2015 is zij dirigent van het Orpheus Ensemble.

Lees verder >

De repetities van Merwe’s Oratorium Vereniging zijn o.l.v. Patrick van der Linden, www.patrickvanderlinden.com, en worden begeleid door pianiste Caecilia Boschman, www.caeciliaboschman.nl.