e

Warm was het zeker afgelopen vrijdagavond, zelfs in de Augustijnenkerk.

Maar ons publiek zat er niet mee, de kerk was goedgevuld.

En mooi was het ook!

 

We hebben allemaal erg genoten van ons zomerconcert. Ook Gilles Michels, de dirigent was zeer tevreden, het was een mooie voortzetting van ons optreden van 3 juni in de Kunstkerk (Cultuur op de Hoek).

De vrouwen beten de spits af met het driestemmig ‘The Snow’ waarbij de beide violistes mooi de sfeer wisten weer te geven.

Bas/bariton Frank Hermans gaf een prachtige vertolking van The Vagabond en 2 andere liederen van Vaughan Williams, als een rasverteller.

Met het derde en vierde deel van het Dona Nobis Pacem, eveneens van Vaughan Williams, wisten we het publiek in een andere sfeer te brengen. Een indrukwekkende ervaring, ook voor de zangers.

Daarna vertolkte Frank mooi 3 liederen van Finzi – die de componist opdroeg aan Vaughan Williams. Daarbij met veel gevoel begeleid door pianiste Myrto Tzelisi.

De cyclus ‘From the Bavarian Highlands’ was afwisselend vrolijk en ingetogen. Na het daverende laatste deel ‘The Marksmen’ en het applaus, sloten we de avond zomers af met een glaasje bubbles.

Bezoekers waren blij met de fijne sfeer tijdens en na het concert. Het concert werd als energiek en ontspannen ervaren. Solist en pianist complimenteerden ons met de goede samenwerking tussen koor en dirigent.

Kortom iedereen heeft genoten. We zijn erg blij met dit zomerconcert en wensen iedereen een mooie zomerperiode toe.

Het programmaboekje is hier in te zien.