e

Het was een volle bak zaterdagmiddag 3 juni rond kwart voor 2 in de Kunstkerk.
In het kader van Cultuur op de Hoek – het evenement voor amateur kunstverenigingen in Dordrecht – trad Merwe’s Oratoriumvereniging op. Het koor gaf een voorproefje van het concert dat op vrijdag 9 juni gegeven wordt in de Augustijnenkerk.

Publiek, zangers, musici en dirigent genoten zichtbaar van de muziek. Uitgevoerd werden een drietal liederen uit From the Bavarian Highlands , The Snow, van Edward Elgar en Dirge for two Veterans, het vierde deel uit de cantate Dona Nobis Pacem van Ralph Vaughan Williams. Een grotere tegenstelling tussen muziekwerken is bijna niet denkbaar. Maar het koor zong zowel ingetogen als met overgave en wist de sfeer van de werken goed te vangen, mede dankzij de mooie aanslag van pianiste Myrto Tzelisi. Violistes Irina Svirina en Natalia Lyadova maakten The Snow tot een mooie driestemmige uitvoering voor vrouwen. Maar wat vooral opviel was de enthousiaste leiding van dirigent Gilles Michels. Hij heeft met dit optreden een feestelijke en veelbelovende start gemaakt.
Het smaakt naar meer!

Optreden gemist? Aanstaande vrijdag 9 juni voert MOV haar zomerconcert uit in de Augustijnenkerk, Voorstraat 216 te Dordrecht. Naast de gehele cyclus liederen van From the Bavarian Highlands en The Snow worden enkele solostukken uitgevoerd van Edward Elgar.
Frank Hermans (bas-bariton) zal deze solostukken ten gehore brengen en pianiste Myrto Tzelisi en violistes Irina Svirina en Natalia Lyadova verlenen eveneens hun medewerking.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ca. 5 kwartier (geen pauze). Kaarten zijn vooraf te bestellen voor € 18,50 per persoon via www.oratoriumdordrecht.nl/concerten of per mail via [email protected]. Aan de zaal kosten de kaarten € 20,-. De zaal gaat open om 19.30 uur.