e

Het project van Patrick van der Linden om nieuwe bezoekers te betrekken bij klassieke concerten heeft de afgelopen weken langzaam maar zeker vorm gekregen.
Op woensdag 21 december vond de eerste repetitie plaats in De Buitenwacht. De aanwezigen zongen spontaan mee. De fotograaf van Dordt Centraal maakte deze fantastische sfeerfoto. Een mooie aftrap van het project.

Eerste repetitie in De Buitenwacht (foto: Dordt Centraal)

Ook in de Groeituinen was de sfeer gemoedelijk. Hier werd de laatste repetitie gehouden. Bijgaande foto’s van koorleden geven een indruk van een vrolijke ochtend. Er werd uitbundig gezongen, ook door de aanwezigen.

Uiteindelijk resulteerden de repetities in een mooi, informeel concert in het museum. Een kleine 40 bewoners van de wijk Krispijn waren met de bus opgehaald en naar het museum gebracht. Ook de gemeente Dordrecht was vertegenwoordigd. Na een lunch in Art en Dining, waarbij de dirigent een toelichting gaf, woonden zij het concert bij. Het programma was speciaal voor hen samengesteld. ‘Mama Judith’ sprak tussen de muziekstukken hartverwarmende en bemoedigende woorden: “Wees trots op jezelf en wees dankbaar, ook voor deze mooie muziek”.  Een deel van orkest Ars Musica begeleidde het koor en soms ook de bezoekers. Meezingen, klappen, en zelfs dansen, het kon allemaal. Dirigent, orkest en koor bewezen hiermee dat muziek verbinding tussen mensen tot stand kan brengen. Na het concert kreeg het gezelschap nog een rondleiding door het museum. Alle bezoekers werd een vrijkaartje aangeboden voor het afscheidsconcert op vrijdag 20 januari.