e

Merwe’s Oratorium Vereniging voert op zaterdag 1 oktober om 20.00 in de Wilhelminakerk in Dordrecht romantische werken uit van Mendelssohn, Schubert en Hugo Wolf. Bij dit concert wordt samengewerkt met het Dordrechts Museum. Er worden beelden getoond van romantische werken uit de lopende tentoonstelling Wanderlust, met een korte toelichting. Aan het concert wordt meegewerkt door Nanette Mans (sopraan), Gerben Budding (orgel) en Caecilia Boschman (vleugel). Het geheel onder leiding van dirigent Patrick van der Linden.

De toegangsprijs voor kaarten in de voorverkoop is € 18,-, aan de zaal € 20,-. Kaarten te bestellen via www.oratoriumdordrecht.nl en via [email protected]. Nadere informatie via de website of via telefoon 06-15056005. 

De Romantische periode in de kunst wordt onder meer gekenmerkt door het verlangen naar verre oorden en niet-alledaagse werkelijkheden. Ook wordt de werkelijkheid in vaak overdadige en weldadige kleuren, beelden en harmonieën uitgebeeld. Gevoelens en stemmingen worden muzikaal en in beeldtaal uitvergroot met vaak grote contrasten. Mendelssohn en Schubert waren grote muzikale representanten van deze stroming. Van Mendelssohn worden onder meer het bekende “Hor mei Bitten” uitgevoerd en delen uit het oratorium “Paulus”. Van Schubert het relatief onbekende spectaculaire muziekverhaal “Mirjam’s Siegegesang”. Van Hugo Wolf een intiem en verstild werk “Im stillen Friedhof”. Door de conservator van het Dordrechts Museum zal toelichting gegeven worden op een aantal van de werken die nu in de tentoonstelling Wanderlust worden getoond. Die tentoonstelling handelt over (jonge) kunstenaars uit de 19e eeuw die er op uit trokken om de wereld buiten Nederland te ontdekken en te schilderen. Meer informatie hierover is te vinden op dordrechtsmuseum.nl/nu-te-zien-en-te-doen/wanderlust/.