e

Op vrijdag 19 november a.s. voert Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV) haar Jubileumconcert uit in verband met het honderdjarig bestaan. Dit concert vindt plaats in de Antoniuskerk in Dordrecht en begint om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). Vorig jaar moest dit concert op het laatste moment worden afgeblazen vanwege de coronamaatregelen in maart 2020.

MOV voert tijdens dit concert hoogtepunten van haar repertoire van de afgelopen tientallen jaren uit, zoals delen van het Requiem van Mozart, de Hohe Messe van Bach, de Messiah van Händel. Ook werken van Gjeilo, Mendelssohn, Fauré, Rachmaninov, Brahms, Haydn, van Beethoven. Kortom, een zeer afwisselend concert van werken van topniveau.

Maar het meest bijzonder is toch wel de uitvoering van de zgn. SURA Cantate. Deze cantate is speciaal voor het koor gecomponeerd door de bekende hedendaagse componist Patrick van Deurzen. De Cantate is gebaseerd op de legende van Sint Sura, een van de “dochters van Dordrecht”. Van Sura wordt verteld dat zij de grondlegster is van de Grote Kerk in Dordrecht, maar daarvoor als martelares wel heeft moeten lijden. Op 13 maart zal de wereldpremière zijn van dit bijzondere muziekstuk voor koor, orkest en sopraan, dat ca. 25 minuten duurt.

Merwe’s Oratorium Vereniging wordt tijdens dit concert begeleid door het Ars Musica Orkest. Als sopraansolist treedt op Heleen Koele, die reeds vele keren eerder bij MOV heeft gesoleerd.

De presentatie van het concert is in handen van Joke van Leeuwen, bekend literator en performer. Zij zal zich daarbij baseren op de teksten van haar medeliterator (en zus) Marieke van Leeuwen, die in 2020 als presentator zou optreden en al veel teksten gemaakt had. Marieke van Leeuwen was o.a. stadsdichter van Dordrecht.

Kaarten voor het concert (voorverkoop € 25,-, aan de zaal € 28) zijn te bestellen via de bestelknop op onze website www.oratoriumdordrecht.nl/concerten en voorts via [email protected], bij de VVV-Dordrecht of direct bij de leden. Merwe’s Oratorium Vereniging is heel blij dat het voor het uitvoeren van dit project subsidie heeft gekregen van de gemeente Dordrecht, 800 jaar stad, en bijdragen ontvangt van een aantal landelijke fondsen zoals het Fonds Podium Kunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSBfonds en de Jurriaanse stichting. Zonder deze bijdragen en de steun van onze sponsors, donateurs en  leden van de Club van 100(€) zou dit jubileum in deze vorm niet gevoerd kunnen worden.