e

Op vrijdag 5 juni zal Merwe’s Oratorium Vereniging een tweede concert uitvoeren in het kader van het Jubileumjaar. Op deze avond zal het oratorium “Die Schöpfung” ten gehore worden gebracht. Dit is niet alleen schitterende en toegankelijke muziek waar veel luisteraars plezier aan zullen beleven. Het staat ook symbool voor “het begin van Dordrecht” dat dit jaar gevierd wordt in de stad (800 jaar stad). En het is ook een vingerwijzing naar de start van weer een volgende eeuw koormuziek op hoog niveau met MOV in Dordrecht en omgeving!

Bijzonder aan dit concert is dat MOV, in het kader van de jubileumviering, honderd Dordtenaren wil uitnodigen die door omstandigheden (financieel, fysiek, mentaal, maatschappelijk) moeilijk in staat zijn om een dergelijk concert te bezoeken. Zij kunnen dit concert gratis bijwonen. Ook al onze donateurs, sponsors, vrienden en relaties zullen uitgenodigd worden dit concert bij te wonen, zodat het een werkelijk Verbindingsconcert kan worden met verschillende groepen luisteraars. 

Bij deze uitbundige muziek zal opnieuw het Ars Musica Orkest als begeleiding optreden voor het koor. Als solisten zullen optreden Margreet Rietveld (sopraan), Daniël Hermán Mostert (bas/bariton) en Falco van Loon (tenor). Algehele muzikale leiding is in handen van Patrick van der Linden. De kaartverkoop zal starten in april 2020. Eventuele reserveringen kunnen nu al gedaan worden via [email protected].

Merwe’s Oratorium Vereniging is heel blij dat het voor het uitvoeren van dit project subsidie heeft gekregen van de gemeente Dordrecht, 800 jaar stad, en bijdragen ontvangt van een aantal landelijke fondsen zoals het Fonds Podium Kunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSBfonds, Stichting Sonbross en de Jurriaanse stichting. Zonder deze bijdragen en de steun van onze sponsors, donateurs en leden van de Club van 100(€) zou dit jubileum in deze vorm niet gevoerd kunnen worden.