e

Het Stabat Mater van Dvořák is een ontroerende compositie, die meeslepend verhaalt over en wijst op het gevoelsleven van Maria, staande naast het kruis van Jezus. Een waar Passiewerk, van een geheel ander allooi dan de bekende Passionen van o.a. Johann Sebastian Bach. In de warmbloedige muzikale taal van de Romantiek brengt Merwe’s Oratorium Vereniging met topsolisten en begeleiding deze intense gevoelens en beleving uit de compositie dicht bij het hart van de luisteraar.  

Uitvoerenden: Heleen Koele (sopraan), Carina Vinke (alt), André Post (tenor), Florian Just (bas), Mark Toxopeus (vleugel), en de muzikale leiding in handen van dirigent Patrick van der Linden.

Locatie: Antoniuskerk, Burg. De Raadtsingel 45, 3311 JG Dordrecht

Aanvang concert 20.00 uur, kerk open 19.30 uur

Toegangsprijs: € 25,- (voorverkoop € 22,-)

Jongeren tot 18 jaar gratis (begeleid door volwassene) Kaarten vanaf medio februari bij VVV Spuiboulevard Dordrecht, Louter Radiobeurs (Voorstraat 366- 370), leden van het koor en via [email protected]. Telefonisch via 06 – 15 05 6005 (Dirk Louter).

Artwork Stabat Mater:
Adolphe Williams Bouguereau was een Frans academisch schilder. Hij is vooral bekend als William Bouguereau, de naam waarmee hij zijn werken signeerde. Bouguereau gaat door als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Franse academische kunst, net zoals onder meer Thomas Couture en Alexandre Cabanel.