e

Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV) voert op zaterdag 10 november a.s. de Coronation Anthems uit van Georg Friedrich Händel in de Wilhelminakerk in Dordrecht, samen met het Ars Musica Orkest en organist Henk van Zonneveld.

De Coronation Anthems is spectaculaire Engelse feestmuziek. Geschreven voor bij de kroning van koningen en koninginnen. En vaak gebruikt bij speciale gelegenheden en koninklijke feesten tot op de dag van vandaag. Delen van de muziek worden ook veel benut in hedendaagse tunes en reclames, waaronder in de overbekende herkenningsmelodie van de UEFA Champions League. Maar het bevat ook sterk ingetogen en gewijde gedeelten. Met elkaar een muzikale belevenis.

Naast dit hoofdwerk zal het koor ook 2 werken van Joseph Haydn uitvoeren, waarmee de avond een uitbundig barokkarakter krijgt. Dat zal ondersteund worden door een tweetal werken van orkest en orgel, waaronder delen uit de bekende Watermusic van Händel.

De aanvang van het concert is 20.00 uur, kerk open 19.30 uur. De toegangsprijs € 26,00 bij de kerk en in de voorverkoop € 24,-. Kaartverkoop bij VVV Dordrecht, Spuiboulevard 99 en bij leden van het koor. Tevens vanaf heden te bestellen via [email protected] of 06 – 15 05 6005.