e

Na de eerste succesvolle Sura Kinderkunstworkshop op 13 januari in het Energiehuis waaraan zo’n 20 kinderen tussen de 8 en de 14 jaar mee deden, werd de tweede op donderdag 30 januari gehouden op het Da Vinci College in Krispijn bij de Internationale Schakelklas met jonge statushouders. Deze groep jongeren, afkomstig van allerlei plekken in de wereld, werd geïnspireerd door het verhaal van Yarah Winkelaar en werkte heel geconcentreerd om er een mooi resultaat van te maken. Druk werd overlegd hoe de bloeddruppels geplaatst zouden worden bij het mes. Deze keer lukte het wel om het raam helemaal af te maken met de groep.

Op donderdag 6 februari van 16.00 tot 18.30 uur is de volgende workshop voor kinderen bij de COKD, Mahonie 10 in Stadspolders. Daarna volgt er nog één in Krispijn, datum en tijd zijn nog niet bekend, maar dit zal waarschijnlijk in de voorjaarsvakantie zijn. De boogramen zijn te zien bij het minisymposium ‘Sporen van Sura – het begin van Dordrecht’ op 15 februari vanaf 13.00 uur in de Trinitatiskapel en bij het jubileumconcert op vrijdag 13 maart 20.00 uur in de Antoniuskerk.