e

Stefan Kennedy

Performances:

Biografie

De Engelse tenor Stefan Kennedy studeerde in zijn thuisland aan het Clare College en in Nederland aan de Dutch National Opera Academy en de Royal Academy of Music. Hij woont nu in Nederland en studeert bij Margreet Honig.
In 2021 zong Stefan als evangelist bij Johannes Leertouwer en de Nieuwe Philharmonie Utrecht in een nieuwe reconstructie van de Matthäus Passion van J.S.Bach, welke te horen was op radio 4.
In 2022 zal hij daar weer die rol op zich nemen. Bij Johannes Leertouwer zong hij ook de Messiah van Händel en hij gaat zijn solodebuut maken in het Concertgebouw Amsterdam in Bach’s Machnificat met Capella Amsterdam o.l.v. Daniël Reus. In 2022 zingt hij ook in het Concertgebouw de Messiah met de Nederlandse Handelvereniging. Hieruit blijkt dat menig dirigent en koororganisatie zijn talent hebben ontdekt!
Wat betreft het operarepertoire was Stefan te horen als Ferrando in Cosi fan tutte, Male Chorus in The Rape of Lucretia en El Remandado in Carmen met de Dutch National Opera Academy. Hij debuteerde bij de Dutch National Opera met de rol van Triplet in Clemency en met Opera Zuid als Analist in A Quiet Place. Onder Michael Chance zong hij de rol van Acis in Handel’s Acis & Galate.
In zijn tijd bij de Royal Academy of Music was Stefan solist voor de RAM/Kohn Foundation Bach Cantata Series en ontving hij in 2017 de Grabowsky Connell Price en in 2016 de Sir Thomas Armstrong Prize. Met zijn recitals werd hij geselecteerd voor het Grote Zangers Programma met als resultaat een recital in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam .
Andere hoogtepunten uit zijn carrière tot nu waren: Monteverdi’s Vespers in de ELy Cathedral, de Matthäus Passion in in Southwark Cathedral, de Messiah en Mozarts Requiem in St Martin-in-the-Fields in Londen en in Rouen Cathedral Haydn’s Schöpfung.

Contact: