e

Petra Stoute – sopraan

Performances:

Petra Stoute -sopraan– is een soliste die niet alleen geprezen wordt om haar heldere, warme geluid maar ook om haar energieke en expressieve podiumpresentatie. Zingen is voor haar verbinding maken, met de muziek en met het publiek. In Nederland is ze regelmatig te gast als soliste bij oratoriumkoren. Daarnaast is ze actief op operagebied.

Petra heeft een lyrisch stemgeluid en beschikt over de vocale flexibiliteit die nodig is voor virtuoze coloratuurpartijen. Petra is een soliste met teamspirit, gaat graag samenwerkingen aan en vindt het belangrijk het beste in elkaar boven te halen. Ze musiceert met toewijding aan de muziek, oog voor haar medemusici en de nodige dosis humor en plezier.
Haar opleiding volgde ze o.a. aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze haar master diploma klassieke zang behaalde. Tijdens haar studie werd ze gecoacht door Pierre Mak. Ze nam deel aan masterclasses van o.a. Margreet Honig, Paul Triepels, Marie en Sigiswald Kuijken, Michael Chance, David Wilson Johnson, Hanna Schwarz, Jard van Nes, Maarten Koningsberger.
https://10vocaal.nl/solist/petra-stoute

Contact: