e

Patrick van der Linden

Patrick van der Linden is een bevlogen dirigent en muziektheoreticus die inspireert tot samen muziek maken. Hij studeerde koordirectie, orkestdirectie en muziektheorie aan diverse conservatoria. Patrick zong van kinds af aan in koren en was al koordirigent in de zesde klas van de middelbare school.

Sinds  2006 is Patrick dirigent van Merwe’s Oratorium Vereniging. Onder zijn leiding hebben we een enorme groei doorgemaakt, waardoor we, volgens kenners, met een fraaie kwaliteit het grote klassieke koorrepertoire uitvoeren, maar ook veeleisend hedendaagse koorwerken van componisten als Britten, Barber, Poulenc, Martin, Pärt, en Vasks. Onder Patricks leiding voerden we t.g.v. ons 100-jarig jubileum de Sura-cantate uit, een speciaal voor MOV gecomponeerd werk van Patrick van Deurzen.

Patrick is oprichter  en artistiek leider van Ars Musica. Daarnaast is hij als dirigent actief bij het kamerkoor Canticum Amicorum, het Zeeuws Vocaal Ensemble en het Haags Toonkunstkoor. Hij is momenteel docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, eerder doceerde hij aan het Rotterdams Conservatorium (2013-2018).  Hij geeft op uitnodiging regelmatig concertinleidingen en verzorgt muzikale presentaties bij bedrijven. Hij is een graag geziene coach bij directiecursussen en zet zijn expertise frequent in bij kamermuziekensembles of orkesten.

Per 1 februari 2023 neemt Patrick wegens te drukke werkzaamheden, na 16 jaar afscheid van MOV. Hij wordt opgevolgd door Gilles Michels.

www.patrickvanderlinden.com

Contact:

[email protected]