e

Mark Toxopeus

Pianist

Biografie

Mark Toxopeus (1984) begon zijn professionele opleiding aan het Conservatorium van Arnhem bij Frank Peters. Vanaf 2002 studeerde hij bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam alwaar hij in 2008 zijn Master-diploma behaalde.

In 2004 won Mark een tweede prijs bij het Nationaal Concours van de Young Pianist Foundation, wat hem o.m. toegang verschafte tot masterclasses van grote pianisten als Idil Biret, Igor Roma en Jacques Rouvier. Verder werd hij uitgenodigd voor masterclasses van Leon Fleischer.

Mark is pianist en arrangeur bij het Rodion Trio dat in oktober 2013 de hoofdprijs won bij het Internationaal Kamermuziekconcours Almere. Daarnaast is hij actief als liedbegeleider. Ook heeft hij ervaring als solist. Zo voerde hij het pianoconcert van Schumann uit met het Wagenings Studenten Orkest en het pianoconcert in G van Ravel en Gershwin’s Rhapsody in Blue met het Wagenings Symfonie Orkest. In september 2018 voerde hij het tweede pianoconcert van Beethoven uit met het Ars Musica Orkest in de Doelen in Rotterdam.

Zijn doel is om de vernieuwing te zoeken binnen de programmering door middel van het spelen van minder bekende werken, het zoeken naar verrassende combinaties en het maken van eigenzinnige arrangementen.

Media & Awards:

Contact: