e

Marieke van Leeuwen

Presentator

Performances:

Biografie

Marieke van Leeuwen (Den Haag 1950)  woonde onder meer in Amsterdam, Antwerpen, Leuven en Rotterdam. Momenteel wonende in Dordrecht.

Ze studeerde aan de Studio Herman Teirlinck, hoger Instituut voor Dramatische Kunst in Antwerpen. Zij werkte als freelance actrice, bij verschillende theatergezelschappen (o.a. KNS, NTG, Globe, Rotheater, Art & Pro) en voor televisie/film, in België en Nederland. Maakte als regisseur en schrijver enkele grote theaterproducties op locatie. Zij regisseerde o.a. bij het Ro Theater (Iep!) en in 2013 bij HETPALEIS in Antwerpen DAGDAG, en in 2018 De Koning sterft (Ionesco) bij het Vrijtheater in Den Haag.

Tegenwoordig werkt ze als zelfstandige, haar onderneming heet Poëthea. Met haar man, heeft ze een huiskamertheater: Theater 450 op de Voorstraat 450 in Dordrecht, waar ze samen culturele middagen programmeren.

Ze produceert kleinschalige theaterproducties, behoort tot de Dordtse Dichters. Ze schrijft al geruime tijd drama en poëzie . Werk dat van haar is verschenen: Hete Thee (Obelon), en Liefde Wraak en Andere Zaken (Wagner & van Santen), Doordeweekse dag (foto’s Jan Tito)

Van de stadsgedichten verschenen de bundels Fiets en Er gebeurt van alles (AD/Stichting Zielslocker) en bij de eindpresentatie van haar stadsdichterschap: een serie van vier bundels bij uitgeverij Liverse: Samen de Stad, Ingelijst, Muurgedichten en Gelegenheden.

Ze treedt op met de bassist Nick McGuire, als het duo Nickenik.

Contact:

marieke.van.leeuwen(ad)hetnet.nl