e

André Post

Tenor

Biografie

De Tenor André Post studeerde aan het conservatorium van Zwolle bij Felix Schoonenboom en later aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Diane Forlano en Rita Dams waarna hij zijn studie vervolgde aan het Internationaal Opera Centrum te Amsterdam o.l.v. Hans Nieuwenhuis en Winfried Maczewski. Hij volgde lessen bij Charlotte Margiono en wordt momenteel gecoached door Margreet Honig en de tenor Alejandro Ramirez te Mannheim. André Post begon zijn carrière met de rol van Bajazet in Händels Tamerlano met het Utrechts Barok Consort o.l.v. Jos van Veldhoven. De rol van ‘Vogelsang’ in Der Schauspieldirektor met het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Philip Entremont tijdens de Uitmarkt in 1999 (TV registratie), de rol van ‘Male Chorus’ in Brittens The Rape of Lucretia o.l.v. Richard Bradshaw, Don José in Peter Brooks “La Tragédie de Carmen” in een regie van Pierre Audi, Rêves d’un Marco Polo van Claude Vivier in een regie van Pierre Audi en Reinbert de Leeuw tijdens het Holland Festival, Thibault in Les vêspres Siciliennes van G. Verdi in de NPS matinee o.l.v. Paolo Olmi en de titelrol in Gounod’s Faust te Heerlen. Flaminio in L’Amore dei Tre Re van Montemezzi o.l.v. Giuliano Carella in de NPS matinee en de wereldpremière van Songs of Oblivion van Jeppe Moulijn. Onder leiding van Jurjen Hempel zong hij Charles Lindberg in Der Lindbergflug van Kurt Weil.

Op het gebied van oratorium zong hij in de Mathäus Passion van Bach met o.a. het Münchner Motettenchor o.l.v. Heiko Siemens, met het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Hans Christoph Rademann en later met Daniel Reuss met het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard en met het Residentie Orkest o.l.v. Jos Vermunt. Hij vertolkte het Requiem van Schumann met het Residentie Orkest o.l.v. Jaap van Zweden en Bachs Jagdcantate met het Combattimento Consort o.l.v. Jan-Willem de Vriend en het Verdi Requiem met Holland Symfonia o.l.v. Ed Spanjaard. Zijn repertoire omvat eveneens Haydns Die Jahreszeiten en Die Schöpfung, de Messa di Gloria van Puccini, Mahlers “das Lied von der Erde “(Schönberg Fassung) met het Brussels kamermuziekensemble Oxalys alsmede de Faustsymfonie van Liszt met het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Thomas Dausgaard, en de Negende Symfonie van Beethoven met het LSO o.l.v. Ed Spanjaard.

Recente Engagementen omvatten o.a. Tamino in Die Zauberflöte en Rodolfo in La Bohème van Puccini bij Opera Zuid, Ruiz in Il Trovatore o.l.v. Fabio Luisi voor de Bregenzer Festspiele, Pang in Turandot bij de Nationale Reisopera Ulrich Eislinger in Die Meistersinger van R. Wagner o.l.v. Stephan Soltesz in Essen, Rodolfo in La Bohème in een regie van Carlos Wagner voor Zomeropera Alden Biesen. Erster Gefangener in Fidelio o.l.v. Edo de Waart bij De Nederlandse Opera, Siminov in de wereld première van Wet Snow van Jan van de Putte bij de Reisopera en het Holland Festival. Achtung Aufname en Malpopita met de Ebonyband o.l.v. Werner Herbers in de NPS matinee (TV registratie), Meister Zorn in Die Meistersinger in het Grand Thêatre de Genève, Le mystère de la Nativité. Toekomstige engagementen zijn o.a.: Het Stabat Mater van Rossini met het Brabants Orkest o.l.v. Louis Buskens, Arturo in Lucia di Lammermoor voor Internationale Opera Producties, Jaquino in Fidelio en Froh in Das Rheingold bij de Nationale Reisopera alsmede de Tenorpartij in de Opera Ça Ira van Roger Waters (Pink Floyd) voor War Child. Van Frank Martin met het Radio Fhilharmonisch Orkest o.l.v. Marc Soustrot. Guillot in Manon van Massenet bij de Reisopera. Koning Redbad in de wereldpremière van Henk Alkema’s opera Bonifacius in een regie van Peter te Nuyl. Cassio in Otello in Amsterdam o.l.v. Jan Stulen en Jan Bouws, Duca in Rigoletto in Noordwijk, Alfred in Die Fledermaus met het Vlaams Radio Orkest in Flagey te Brussel en het Concertgebouw te Amsterdam.

Daarnaast werkte hij met Musica ad Rhenum o.l.v. Jed Wentz aan een CD opname van La Clemenza di Tito waarin hij de titelrol vertolkte alsmede een CD opname van Das Lied von der Erde (Schönberg) met het Brusselse ensemble Oxalys en Tremate empi Tremati van Beethoven met de Radio Kamer Philharmonie o.l.v. Jan Willem de Vriend. Alfredo in La Traviata in Sint Truiden in een regie van Dagmar Pischelen, de Grosse Messe van Mozart met het Radio Symfonie Orkest in Belgrado. In oktober 2007 werd André Post uitgenodigd door het Istituto Italiano di Cultura om zijn bijdrage te leveren aan het Pavarotti Memorial Event in de Oude Kerk te Amsterdam. Dit Event werd op 90 verschillende plaatsen op de wereld gehouden ter nagedachtenis aan de tenor Luciano Pavarotti.

 

Contact:

[email protected]