e

David Visser – bariton

Performances:

David Visser -bariton– studeerde in 2017 af aan de Dutch National Opera Academy in Amsterdam. Hij volgde lessen bij Sasja Hunnego bij wie hij ook aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde. Zijn bachelorsdiploma haalde hij aan het Rotterdams Conservatorium Codarts waar hij lessen kreeg van Carolyn Watkinson. Hij werd jarenlang gecoacht door Meinard Kraak en volgde lessen bij Marcel Boone.

Als oratoriumsolist zong David onder meer de Matthäus Passion, Johannes Passion en het Weihnachts Oratorium van Bach, Händels Messiah, Die Schöpfung van Haydn, het Requiem van Mozart, Rossini’s Petite Messe Solennelle en Ein deutsches Requiem van Brahms.

Als operazanger zingt David regelmatig bij Opera Spanga in Friesland. Komende zomer zal hij daar de titelrol in Tchaikovsky’s Jevgeni Onegin vertolken. Eerder zong hij de rollen van Escamillo in Carmen van Bizet en Silvio in Pagliacci van Leoncavallo. Tijdens zijn studie aan de Dutch National Opera Academy zong David onder andere de rollen van Peter in Hänsel und Gretel van Humperdinck, Marcello in La Bohème van Puccini en de titelrol in de opera Don Giovanni van Mozart.

David is als zangdocent en docent vakdidactiek verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.
https://www.davidvisser.net/biografie-1

Contact: