e

Daniël Hermán Mostert

bas/bariton

Performances:

Biografie

Daniël Hermán Mostert werd in 1977 geboren in Cluj-Napoca (Roemenië). Na het behalen van een propaedeuse theologie (van een Duitstalige opleiding in Sibiu/Hermannstadt) voltooide Daniël een studie muziektherapie aan het conservatorium te Enschede. Hierna studeerde hij klassieke zang aan het ArtEZ-conservatorium bij Anne Haenen, Annette Kleine en Harry van Berne, waarbij hij tegelijkertijd part-time als muziektherapeut werkzaam was. In 2008 voltooide hij zijn Bachelor-studie en in april 2010 volgde zijn Master-examen.

Masterclasses volgde hij bij o.a. David Wilson-Johnson, Meinard Kraak, Johannette Zomer, Charles van Tassel, Carolyn Watkinson en Barbara Schlick; regelmatig binnen de liedklas van Marien van Nieukerken.

Daniël is zeer actief als zanger van klassieke liederen en als opera- en oratoriumsolist (in passies, cantates en oratoria van o.a. Bach, Händel, Schubert, Brahms, Mendelssohn, Rossini, Fauré en Duruflé).
Maar ook de professionele ensemble-zang neemt in zijn beroepspraktijk een belangrijke plaats in. Zo zingt Daniël met enige regelmaat bij het Nederlands Kamerkoor en is hij sinds 2010 part-time verbonden aan het Groot Omroepkoor te Hilversum. Met dit koor en met het Koninklijk Concertgebouw Orkest voerde hij onder meer de “Missa Solemnis” van Beethoven uit in Londen, o.l.v. Nikolaus Harnoncourt (2012).
Zowel solistisch als in ensemble-verband verleende Daniël zijn medewerking aan vele radio- TV- en internet-uitzendingen (webcasts), maar ook aan diverse CD- en DVD-opnamen. En inmiddels heeft hij ook zijn debuut gemaakt als zanger van Argentijnse tango’s, met het ensemble Siestango.

Samen met de Russische pianiste Sofia Vasheruk vormt hij een duo. Zij traden o.m. op tijdens het WDR-Musikfest in Münster en het Grachtenfestival in Amsterdam. In 2009 wonnen zij de prijs van de “Vereniging Vrienden van het Lied” tijdens het 1e Internationale Studenten Lied Duo Concours in Enschede, waardoor zij ook als vaste solisten van deze vereniging regelmatig liedrecitals verzorgen (liederen van o.a. Schubert, Berg, Poulenc, Duparc, Ravel, Quilter, Moessorgski en Rachmaninov).
Ook met andere pianisten, zoals Marien van Nieukerken en Rixt van der Kooij geeft Daniël liedrecitals.

Daniël vertolkte o.a. de rol van Adonis in ‘Venus and Adonis’ van John Blow; van Dr. Pangloss en Martin in een Nederlandse bewerking van ‘Candide’ van Leonard Bernstein (In een RAP-productie van de Nationale Reisopera) en van Gil in ‘Il segreto di Susanna’, van Ermanno Wolf-Ferrari.

 

Voor meer informatie zie www.danielhermanmostert.com

Contact:

[email protected]