e

Caecilia Boschman

Performances:

Biografie

Caecilia Boschman studeerde piano bij Frans van Hoek aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Vervolgens studeerde ze enkele jaren bij Jan Wijn.

Zij maakt deel uit van diverse kamermuziekensembles waaronder het Pelgrim Trio. Met altvioliste Karin Dolman bereikte ze een finaleplaats tijdens het Internationale Duoconcours in Vierzon. Van het duo zijn inmiddels twee CD’s verschenen, ‘Great Britain’ en ‘Vive la France’ in de reeks VoilĂ  Viola!

Naast het verzorgen van kamermuziekconcerten is Caecilia veelvuldig actief als begeleider;

als repetitor is zij verbonden aan verschillende koren en begeleidde ze masterclasses bij het IVC in ‘s-Hertogenbosch en het International Viola Congress.

Sinds 2015 is zij dirigent van het Orpheus Ensemble.

Caecilia heeft veel affiniteit met het theater: jaarlijks speelt ze met het gezelschap Pocket Opera voorstellingen in de Nederlandse schouwburgen. Samen met sopraan Bauwien van der Meer trad ze op in de productie Fantastic Women.

Caecilia werkte geruime tijd bij Muziektheater Hollands Diep, o.m. als coach/arrangeur voor La serva padrona (2021) en als koordirigent van de stadsopera Maria, keizerin van Dordt (2022),en speelde tijdens de tournee van het Scapino Ballet bij de voorstelling Cathedral.

 

www.caeciliaboschman.nl

 

 

Contact: