e

Koor

  /  Koor

Repertoire

Merwe’s Oratorium Vereniging heeft in de loop der jaren een uitgebreid en gevarieerd repertoire opgebouwd: zowel traditionele werken als de Matthäus Passion van Bach en Krönungsmesse van Mozart als moderne stukken van Dvořák, Poulenc en Engelse koormuziek van Byrd, Howells, Rutter en Elgar. MOV voerde als één van de eerste Nederlandse koren de herontdekte Messe Solennelle van Berlioz uit, en bracht The Company of Heaven van Britten met twee gerenommeerde voordrachtskunstenaars. Patrick van der Linden is sinds 1 januari 2006 dirigent van Merwe’s Oratorium Vereniging.

Kwaliteit

MOV stelt kwaliteit voorop, maar is daarnaast ook een echte vereniging. De kwaliteit zit in het repertoire, waarbij zelfs de moeilijkste werken uit de koormuziek niet worden geschuwd én in de samenwerking met een gedreven dirigent en repetitor, topsolisten en gespecialiseerde orkesten. Voor iemand lid kan worden moet hij of zij eerst een stemtest doen.

Repetities

Wie is toegelaten zal ook thuis moeten studeren: tijdens de repetities wordt zo min mogelijk tijd besteed aan partijstudie. De dirigent werkt met een gedetailleerde repetitieplanning, zodat ieder koorlid precies weet welke delen (of zelfs maten) hij of zij thuis moet oefenen. Aanwezigheid bij de repetities is zeer belangrijk, vanwege de vele aanwijzingen die de dirigent dan geeft en voor een evenwichtige koorklank. Naast de wekelijkse repetities op donderdagavond zijn er soms ook extra studieochtenden op zaterdag.

De repetities vinden plaats in Open Hof Kerk, Herschelstraat 27, 3318 VA Dordrecht.
Naast de gewone repetities op donderdagavond van 19.55 uur tot 22.15 uur, wordt er enkele keren voor een concert op een zaterdag gerepeteerd. Deze repetitie duurt dan van 09.30 uur tot circa 13.00 uur.