e

In 2020 bestaat Merwe’s Oratorium Vereniging 100 jaar. Dat willen we vieren, samen met de stad Dordrecht, die komend jaar gedenkt dat er 800 jaar geleden stadsrechten werden verleend. Bijzonder en uniek element in onze jubileumviering is de uitvoering van de speciaal voor dit doel en ons koor door Patrick van Deurzen gecomponeerde “Sura-cantate”. Deze cantate is gebaseerd op de Sint Sura-legende welke verhaalt over de Nederlandse weldoenster/martelares die de aanzet zou hebben gegeven tot de bouw van de Grote Kerk in Dordrecht. De wereldpremière van de Sura-cantate vindt plaatst tijdens ons jubileumconcert in de Antoniuskerk op 13 maart 2020, waar we begeleid door het Ars Musica Orkest hoogtepunten uitvoeren van ons repertoire van de afgelopen 20 jaar. We hopen dat vele Dordtenaren ons concert zullen bezoeken om deze twee bijzondere gebeurtenissen samen te vieren!