e

Profielschets nieuwe dirigent

  /  Profielschets nieuwe dirigent

Merwe’s Oratoriumvereniging uit Dordrecht zoekt een nieuwe dirigent (m/v)

Onze huidige dirigent, Patrick van der Linden, zal Merwe’s Oratoriumvereniging per medio januari 2023 verlaten. We zijn daarom op zoek naar een nieuwe dirigent/artistiek leider.

Het koor

Merwe’s Oratoriumvereniging vierde in 2020 haar honderdjarig bestaan. Ons koor, bestaande uit zo’n 70 leden, heeft als doelstelling koormuziek voor een breed publiek te presenteren. Niet alleen staat het klassieke oratoriumrepertoire uit vroeger tijden op onze lessenaar, maar met regelmaat verrassen we zowel het publiek als onszelf met meer hedendaagse werken uit de 20e en 21e eeuw. Merwe’s Oratorium Vereniging staat bekend als kwaliteitskoor in de regio en de leden komen dan ook uit de wijde omgeving van Dordrecht. Het koor heeft een sterke binding met de stad Dordrecht. Bij de viering van 800 jaar stad en 100 jaar MOV zijn er gezamenlijke projecten gerealiseerd. Als vereniging besteden we veel aandacht aan de verbinding met elkaar. Veel leden dragen vrijwillig bij om de activiteiten van het koor mogelijk te maken. Deze actieve betrokkenheid bij de vereniging en elkaar is belangrijk. Daarnaast besteedt het koor zowel tijdens repetities als workshops aandacht aan stemvorming en andere muzikale vaardigheden.

Wij zoeken een dirigent die uitdagende projecten wil aangaan die ons koor verder brengen én toekomstbestendig houden.

Onze ideale kandidaat:

  • Is een geschoolde en ervaren koordirigent met minimaal bachelor koordirectie; master strekt tot aanbeveling;
  • Is vocaal didactisch onderlegd en is in staat het koor op vocaal niveau te houden of verder te brengen;
  • Is in staat een evenwichtig concertprogramma samen te stellen in overleg met de Artistieke Commissie. Hij/zij kan bepalen wat nodig is voor een succesvolle uitvoering en kan ook op langere termijn een repertoirevisie uiteenzetten;
  • Heeft een brede koorrepertoirekennis van zowel oude als nieuwere koorwerken;
  • Leidt de repetities met natuurlijk gezag;
  • Is een waardevolle sparringpartner voor het MOV-bestuur en bereid mee te denken over de te varen koers;
  • Heeft een relevant netwerk in de muziekwereld en wordt door solisten en orkesten gerespecteerd;
  • Voelt zich verantwoordelijk voor kwalitatief goede repetities;
  • Is vanaf 1 februari 2023 beschikbaar op donderdagavond.

Wij bieden een koor dat bekend staat om zijn hoge uitvoeringsniveau en dat met hard werken grote uitdagingen aangaat in een fijne sfeer. Tijdens de repetities is een pianist aanwezig die desgewenst ook als repetitor kan functioneren.

Reageren?

Herken jij je in dit profiel? Dan zien we je reactie graag tegemoet! Stuur vóór 9 juni 2022 je CV en motivatie naar [email protected] De gesprekken met de sollicitatiecommissie vinden plaats in week 25. Indien je een voorkeur hebt voor een datum, dan kun je dit aangeven. Vragen over de vacature kun je mailen naar hetzelfde mailadres of telefonisch stellen op nummers 06-46138000 en 06-83259599. We beantwoorden je bericht zo spoedig mogelijk.