e

Jubileumviering 100 jaar MOV: “Vieren, samen met de stad”

  /  Jubileumviering 100 jaar MOV: “Vieren, samen met de stad”

In 2020 bestond Merwe’s Oratorium Vereniging 100 jaar. Door corona hebben we de viering daarvan moet uitstellen. Maar we willen het nog steeds vieren, samen met de stad Dordrecht, die in 2020 vierde dat er 800 jaar geleden stadsrechten werden verleend. Bij de voorbereiding willen we uiteraard onze leden en oud-leden betrekken en zeker ook inwoners, ondernemers en andere culturele organisaties uit Dordrecht en omstreken onder het motto “Vieren, samen met de stad”.

Sura Cantate als bijzonder hoogtepunt en als cadeau aan de jarige stad

Bijzonder en uniek element in onze jubileumviering is de uitvoering op vrijdag 19 november 2021 van de speciaal voor dit doel en ons koor door de hedendaagse componist Patrick van Deurzen gecomponeerde “Sura Cantate”. Zie een eerder nieuwsbericht, en informatie over de Cantate en de componist.

Vieren, samen met de stad (activiteitenprogramma)

Vanwege het uitstel van onze jubileumviering tot (in ieder geval) het najaar van 2021 zullen we in de loop van het tweede kwartaal onze jubileumactiviteiten verder gaan inrichten.

Brede steun voor jubileumproject

Bij de uitvoering van ons jubileumproject werken we van harte samen met culturele partners in de stad, zoals Cultuurhuis ToBe, de Vereniging Oud- Dordrecht en de Vereniging Vrienden Grote Kerk Dordrecht. Het verhaal van Sint Sura vormt daarin een verbindend element en verbindt ons project ook aan het 800-jarig bestaan van de stad Dordrecht.

Merwe’s Oratorium Vereniging is heel blij dat het voor het uitvoeren van dit project subsidie heeft gekregen van de gemeente Dordrecht, 800 jaar stad, en bijdragen ontvangt van een aantal landelijke fondsen zoals het Fonds Podium Kunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSBfonds, Stichting Sonbross en de Jurriaanse stichting. Zonder deze bijdragen en de steun van onze sponsors, donateurs en leden van de Club van 100(€) zou dit jubileum in deze vorm niet uitgevoerd kunnen worden.