e

Jubileumviering 100 jaar MOV: “Vieren, samen met de stad”

  /  Jubileumviering 100 jaar MOV: “Vieren, samen met de stad”

In 2020 bestaat Merwe’s Oratorium Vereniging 100 jaar. Dat willen we vieren, samen met de stad Dordrecht, die in 2020 viert dat er 800 jaar geleden stadsrechten werden verleend. Bij de voorbereiding willen we uiteraard onze leden en oud-leden betrekken en zeker ook inwoners, ondernemers en andere culturele organisaties uit Dordrecht en omstreken onder het motto “Vieren, samen met de stad”.

Sura Cantate als bijzonder hoogtepunt en als cadeau aan de jarige stad

Bijzonder en uniek element in onze jubileumviering is de uitvoering op vrijdag 13 maart 2020 van de speciaal voor dit doel en ons koor door de hedendaagse componist Patrick van Deurzen gecomponeerde “Sura Cantate”. Zie een eerder nieuwsbericht, en informatie over de Cantate en de componist.

Vieren, samen met de stad (activiteitenprogramma)

Voor het eerste jaar half jaar van 2020 hebben we de volgende jubileumactiviteiten gepland:

  • Vanaf 13 januari Kinderkunstproject over Sint Sura samen met Cultuurcentrum ToBe in Dordrecht (nieuwsbericht, start workshop)
  • Op 15 februari Mini-symposium “Sporen van Sura” in samenwerking met Vereniging Oud-Dordrecht in de Trinitatiskapel in Dordrecht (nieuwsbericht)
  • Vrijdag 13 maart voeren we ons Jubileumconcert uit in de Antoniuskerk, met hoogtepunten uit ons repertoire en (natuurlijk) de speciaal gecomponeerde SURA Cantate (nieuwsbericht)
  • Vrijdag 5 juni hebben we een Verbindingsconcert met een uitvoering van “Die Schöpfung” van Joseph Haydn (nieuwsbericht)

Brede steun voor jubileumproject

Bij de uitvoering van ons jubileumproject werken we van harte samen met culturele partners in de stad, zoals Cultuurhuis ToBe, de Vereniging Oud- Dordrecht en de Vereniging Vrienden Grote Kerk Dordrecht. Het verhaal van Sint Sura vormt daarin een verbindend element en verbindt ons project ook aan het 800-jarig bestaan van de stad Dordrecht.

Merwe’s Oratorium Vereniging is heel blij dat het voor het uitvoeren van dit project subsidie heeft gekregen van de gemeente Dordrecht, 800 jaar stad, en bijdragen ontvangt van een aantal landelijke fondsen zoals het Fonds Podium Kunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSBfonds, Stichting Sonbross en de Jurriaanse stichting. Zonder deze bijdragen en de steun van onze sponsors, donateurs en leden van de Club van 100(€) zou dit jubileum in deze vorm niet gevoerd kunnen worden.